Dackekuriren

Smålands nationsblaska

Välkomna till nya Dackekuriren

DKSenast någon såg skymten av Smålands nations tidning, Dackekuriren, var en tid då man slickade sig om fingrarna, andaktsfullt sjönk ned i sin fåtölj och bläddra bland sidorna. Sedan dess har mycket hänt. Vårt samhälle har havererat, vår nation har krympt, papperstidningar används mest av de som är för gamla eller motsträviga för att haka på det digitala tåget. Men anledningarna att skriva utifrån socialistiska perspektiv finns kvar. Dags- och kvällstidningarna springer fortfarande maktens ärenden. Jämställdheten är fortfarande en framtidsförhoppning mer än en realitet. Rasismen finns i varje vrå. De rika har blivit rikare, de fattiga fattigare. För att förstå varför och för att förstå folkets kamp krävs fortfarande vinningarna av det skrivna ordet.

Med denna nystart av Dackekuriren hoppas vi kunna förmedla Smålands nations breda men på det stora hela enade perspektiv. Genom Dackekuriren ska vi dessutom kunna förmedla våra tankar och idéer kring beslut och aktiviteter som ibland oemotsagt kritiseras av högermedierna.

Vi sparkar igång med en rapport från den stora demonstrationen i Malmö och med en artikel om de långlivade rasbiologiska fundamenten i samhällstoppen.

Simon Berglind, redaktör

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Information

Detta inlägg publicerades på mars 17, 2014 by i Dackekuriren.
%d bloggare gillar detta: