Dackekuriren

Smålands nationsblaska

Inför kvällens Hanging Art

arthangKvällens pub, Hanging Art, har fått en twist. Utöver konst från Hampus Lindell så kommer tre metalband att inta scenen för att åstadkomma det bästa av två världar: människor som målar och människor som skriker.

Through the Noise är ett lundaband med några år på nacken. Världens mest kunniga instutition, Google, förtäljer att bandet bland annat hade en spelning på Wermlands i oktober 2012. Så här lät det då:

Wasted Shells är också från Lund och tycks något mer etablerade än föregående band, man har inte minst släppt två album, det senaste vid namn The Collector. I en recension på Rocknytt sågas skivan vid anklarna, ”Domkyrkan i Lund har stått där som ett monument över staden sedan 1100-talet. Bandet Wasted Shells kommer från just detta Lund och jag kan lova er att ingen kommer att minnas detta band om 900 år.” Å andra sidan sätter Access Rock ett högt betyg, 8/10, med motiveringen ”Slutresultatet blir att Wasted Shells har gjort en skiva som är värd att stämma luftgitarren, eller damma av lufttrummorna, för. En skiva som fungerar lika bra hemma en tisdagskväll som med en kall öl i handen en fredagskväll. The Collector är inget för den som gillar mjukare tag, men väl för den som letar efter snygga melodier, mäktiga riff och ett himla röj.”

Av Sweden Rock Magazine fick ”The Collector” 7/10 och i Smålandsposten (som inte är en rivaliserande dackekurir) gavs man betyget 3/5, med omdömet ”Rötterna hittas i aggressiv thrash metal med band som Machine Head och The Haunted toppat med lite dödsmetall av den melodiösare sorten. Gruppen bjuder dock på mer än fullt ös som exempelvis den varierade Man O Mankind och atmosfäriska The Fall visar prov på. The Collector är en riktigt jämn och stark platta som förvaltar ett gammalt thrasharv tillsammans med en vilja att föra in tillräckligt med andra element vilka hjälper till att hålla det hela intressant.”

Kvällens tredje band heter Aggression Made Manifest som bland annat spelade på Babel i februari och beskrevs då som ”progressiv metal”. I övrigt har omvärldsbevakaren inte mycket att tillägga – men en Soundcloud-länk finns tillgänglig för den som vill lyssna in sig.

Värd för aftonen är i vanlig ordning hårfagre Andreas Porss som kommer att finnas på plats och ömsint och uppmuntrande massera knudorna på missnöjda fossingar: det är omöjligt att gå på kvällens pub och komma hem förargad. I kväll råder Porss-garanti.

Dörrarna på Kastanjegatan 7 öppnas klockan 20.00 och du måste vara 18+ och student för att ta del av tumultet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Information

Detta inlägg publicerades på april 2, 2014 by i Verksamhet.

Navigation

%d bloggare gillar detta: